print logo

Tips over onderwijs

Duim omhoog jpeg

Het Steunpunt Passend Onderwijs verzamelt handige tips van ouders en docenten op het gebied van onderwijs.

Heeft u ook een tip op het gebied van (passend) onderwijs? Dan kunt u die doorgeven aan oudervereniging Balans. Zie de oproep: Balans zoekt handige (thuis)tips.

Robotekst

Met Robotekst is het mogelijk om een pdf-bestand in vier stappen om te zetten in een leesbaar document. De docent ontvangt via e-mail het keurig opgemaakte bestand. Robotekst is gratis te gebruiken en ontwikkeld door Bartiméus en Dedicon Educatief. Kijk op Robotekst.nl.

A4'tje in de klassenmap

Een school voor voortgezet onderwijs heeft voor iedere klas een A4'tje met daarop een handzaam overzicht van alle zorgleerlingen en individuele handelingstips. Dit groepsplan wordt iedere acht weken geactualiseerd en verspreid. Het wordt bewaard in de klassenmap waarin ook cijfers worden bijgehouden, en die elke les openligt. Zo hebben de docenten in één oogopslag het overzicht van alle tips voor de desbetreffende leerlingen.

Leerlingen geven bijles

Op een school voor voortgezet onderwijs geven leerlingen uit 6 vwo, die uitblinken in een vak, tegen betaling bijles aan jongere leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit wordt door de school georganiseerd.

Het D&D-team vertelt over dyslexie en dyscalculie

Waar loop je tegen aan als je dyslexie of dycalculie hebt? In een filmpje van Balans en Keikiz tv vertellen Tim en Lotte hierover. Lees meer...

Lid worden

Gerelateerd

Ledenadministratie

(030) 225 50 50

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

(030) 225 50 50

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Balans Digitaal  | Disclaimer