print logo

School en passend onderwijs

Bij dit onderdeel van het Steunpunt Passend Onderwijs vindt u meer informatie over de ondersteuning die een school kan of wil bieden binnen het passend onderwijs. Dit legt de school vast in een ondersteuningsprofiel.

U kunt binnen dit onderdeel meer lezen over:

Ondersteuningsprofiel

Iedere school stelt in het kader van passend onderwijs een ondersteuningsprofiel op. In dat ondersteuningsprofiel staat welke ondersteuning de school leerlingen te bieden heeft.

Zo zal de ene school ervoor kiezen om zoveel mogelijk inclusief onderwijs te geven, waarbij alle leerlingen een plek kunnen krijgen op de school en daarbij de benodigde ondersteuning krijgen. Andere scholen zullen er juist voor kiezen om zich te specialiseren in een bepaald type ondersteuning.

Welke ondersteuning biedt een school?

In het ondersteuningsprofiel en in de schoolgids staan de regels die een school heeft voor de extra ondersteuning. In sommige gevallen zal het ondersteuningsprofiel erg algemeen zijn. Als het over uw eigen kind gaat, is het daarom altijd goed om met de school persoonlijk te bespreken welke ondersteuning zij uw kind kan bieden.

Tips

Balans heeft enkele tips rondom het schoolondersteuningsprofiel op een rijtje gezet. Deze tips zijn gepubliceerd in de Nieuwsbrief van samenwerkingsverband Amsterdam-Zuid.

Icoon Pijl naar rechts [1543] Lees meer bij Rechten en plichten > Schoolgids

 Ledenadministratie

(030) 225 50 50

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

(030) 225 50 50

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Balans Digitaal  | Disclaimer